El Chorro

‘La Garganta del Chorro’ betekent de bergkloof van Chorro. Wanneer je de plek ziet, wordt de naam meteen duidelijk! Het is een diepe kloof die wordt omringd door 400m hoge rotswanden. Op deze plek bevindt zich de levensgevaarlijke wandelroute ‘Caminito del Rey’ (het Koningspad). In 1992 werd het pad wegens veiligheidsredenen gesloten. Toch zijn er nog steeds avontuurlijke wandelaars die deze wandeling toch willen maken.

El Chorro

 

Als je jezelf aan deze wandelroute wilt wagen moet je absoluut geen hoogtevrees hebben, een ervaren wandelaar en bergbeklimmer zijn en over een goede uitrusting beschikken. Er zijn dus maar weinig mensen die ervoor kiezen om deze wandeling te maken. En dat is niet voor niets, want er zijn in de afgelopen 12 jaar al 6 mensen verongelukt tijdens deze wandeltocht.

Lees meer over dit gevaarlijke pad op dit Blog

http://kusuitspanje.wordpress.com/2014/07/22/gastpost-verkeersbureaus-aan-een-draadje-boven-het-gevaarlijkste-wandelpad-ter-wereld/
Ondanks alles is het ook voor de íets minder ervaren wandelaar onder ons nog steeds een leuke plek om naartoe te gaan. Vlakbij het plaatsje El Chorro ligt namelijk een prachtig gebied met 3 felblauwe meren (Lagos de Álora). Je kunt een heerlijke wandeling langs het meer maken of gewoon in het zonnetje relaxen met een heerlijke picknick en voor de afkoeling kun je een verfrissende duik in het meer nemen.

El Chorro 2

 

Je kunt naar El Chorro gaan met de auto, het ligt op een klein half uur vanaf onze vakantiehuizen.Vanaf Malaga kun je ook een trein pakken. De rit duurt ongeveer 40 minuten en een retourtje kost €10,-

Deeldank: magnifiekmalaga.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s