Workshop bij de lokale bakker in Alhaurin el Grande

Als aktiviteit voor overwinteraars zijn we  naar de lokale bakkerij El Colmenero in Alhaurin el Grande geweest om te leren over brood en natuurlijk om ons eigen brood te bakken. De van brood bevlogen Antonio is de 4e generatie van dit inmiddels 100 jaar oude familiebedrijf. 

img-20170210-wa0000

img-20170210-wa0004

Handen wassen, schort voor en mutsje op. We gaan uiterst hygienisch aan het werk.

Als het kneden met de hand wat lang duurt, komt de machine er bij.

img-20170210-wa0005

img-20170210-wa0006

Antonio legt uit…

En wij leggen alles vast met de camera. Als de broodjes eenmaal in de oven liggen krijgen we trek van de heerlijke geur in de bakkerij.

img-20170210-wa0007

Intussen vertelt Antonio hoe zijn opa´s het werk deden en bezoeken we het kleine bakkersmuseum.

img-20170210-wa0011

img-20170210-wa0013

Terwijl de broodjes lekker bruin worden in de oven, genieten we van een heerlijk kopje koffie en proeven we van Antonio´s ambachtelijke lekkernijen.

img-20170210-wa0003

img-20170210-wa0001

Met dank aan Antonio. Het was een leerzame en supergezellige dag!

img-20170210-wa0008

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s