Workshop bij de lokale bakker in Alhaurin el Grande

Als aktiviteit voor overwinteraars zijn we  naar de lokale bakkerij El Colmenero in Alhaurin el Grande geweest om te leren over brood en natuurlijk om ons eigen brood te bakken. De van brood bevlogen Antonio is de 4e generatie van dit inmiddels 100 jaar oude familiebedrijf. 

img-20170210-wa0000

img-20170210-wa0004

Handen wassen, schort voor en mutsje op. We gaan uiterst hygienisch aan het werk.

Als het kneden met de hand wat lang duurt, komt de machine er bij.

img-20170210-wa0005

img-20170210-wa0006

Antonio legt uit…

En wij leggen alles vast met de camera. Als de broodjes eenmaal in de oven liggen krijgen we trek van de heerlijke geur in de bakkerij.

img-20170210-wa0007

Intussen vertelt Antonio hoe zijn opa´s het werk deden en bezoeken we het kleine bakkersmuseum.

img-20170210-wa0011

img-20170210-wa0013

Terwijl de broodjes lekker bruin worden in de oven, genieten we van een heerlijk kopje koffie en proeven we van Antonio´s ambachtelijke lekkernijen.

img-20170210-wa0003

img-20170210-wa0001

Met dank aan Antonio. Het was een leerzame en supergezellige dag!

img-20170210-wa0008

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s